Bolig under prisantydning

– Ikke fortell mekleren hva som er smertegrensen din

Det er lurt å holde kortene, eller i dette tilfellet finansieringsbeviset, tett til brystet i budrunden. Da kan du være heldig og kjøpe boligen til lavere pris.

BUDRUNDETAKTIKK: Det er mye du bør vite når du legger inn et bud på bolig. Jo bedre du kjenner markedet og boligen du byr på, desto lettere er det å forhandle deg fram til en kjøpesum under prisantydning. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BUDRUNDETAKTIKK: Det er mye du bør vite når du legger inn et bud på bolig. Jo bedre du kjenner markedet og boligen du byr på, desto lettere er det å forhandle deg fram til en kjøpesum under prisantydning. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Boligprisstatistikken for februar viser at prisene steg med 1,1 prosent. Likevel koster boligene fortsatt 2,3 prosent mindre enn for ett år siden. Prisutviklingen bekrefter trenden Eiendom Norge har sett de siste månedene, at boligprisene er i ferd med å stabilisere seg.

– Selv om vi har hatt en svakere vekst enn normalt så langt i år, så har prisfallet stoppet opp, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer.

De fleste boliger blir solgt til prisantydning, viser tall fra Eiendom Norge. Gjennomsnittlig avvik fra prisantydning var kun 0,1 prosent i februar.

Ytterpunktene finner vi i Fredrikstad og Stavanger, hvor avviket var henholdsvis 2,8 prosent over og 2,5 prosent under prisantydning.

Du lurer kanskje på hvordan kan du gå fram rent taktisk, hvis du vil kjøpe bolig lavere enn prisen selger har satt?

Her får du fem steg som kan gi deg et boligkupp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer