Ikke gå i disse leiefellene

Her er sjekklisten.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høstsemesteret er i gang, og en rekke nordmenn er leietakere for første gang. Leiemarkedet er, tradisjonen tro, ekstra presset hver høst i forbindelse med studiestart, men det er viktig å ikke bli så opphengt i at du faktisk har funnet en bolig, at du ikke sørger for at alt er i orden.

Det aller, aller viktigste når du skal leie bolig, er å sørge for at du har en leiekontrakt. Dersom utleier ikke automatisk tilbyr deg dette, kan du bruke ut vår husleiekontrakt. Den er helt gratis, det er bare å laste ned og printe ut i to eksemplarer. (Ett til deg og ett til utleier.)

Her kan du laste ned gratis husleiekontrakt

Depositum

Når man inngår leiekontrakt er det vanlig at leietaker må betale inn et depositum. Dette skal være sikkerhet for utleier, dersom leietaker ødelegger boligen, eller ikke betaler inn penger.

Depositumet bør imidlertid ikke betales direkte til utleier. Det skal betales inn på en konto der vilkår for uttak er at både utleier og leietaker skal signere for å få pengene tilbake. Og rentene på beløpet skal tilfalle den som leier boligen når leiekontrakten utløper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer