Slik tar du inn tulipaner og blomster fra hagen

Ikke gå i «snitte-fella»

Ikke snitt hageblomstene feil: La saksa ligge.

LIGG UNNA SAKSA: Skal du ta inn tulipaner eller andre løkblomster fra hagen, bør du legge igjen saksa inne. Bruk heller en skarp kniv. Foto: Kristin Sørdal
LIGG UNNA SAKSA: Skal du ta inn tulipaner eller andre løkblomster fra hagen, bør du legge igjen saksa inne. Bruk heller en skarp kniv. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Det er liten vits å kjøpe tulipaner i butikken når du kan ta dem inn fra egen hage. Men hvordan får du løkblomstene i hagen til å bevare blomstringen lengst mulig, og hva skal du tenke på dersom du skal ta tulipaner og andre løk- og hageblomster inn fra hagen?

Her er noen gode tips om hvordan du best tar inn blomster fra hagen. Og pass på så du ikke gjør «snitte-tabben» på tulipanene!

#1: Flytt krukka i skyggen

Tonje Bergh, planterådgiver i selskapet Plantmania - og som du i disse dager kan se i TV 2-programmet Sommerhytta - sier til Dinside at du kan påvirke blomstringssesongen noe ved å tenke på hvor du plasserer blomstene.

- Det man kan gjøre, er ikke å sette krukka eller bedet i stekende sol, men i halvskygge eller vandrende skygge; da vil blomstringen vare litt lenger, sier Bergh.

Hun poengterer at det er en fare for at for mye skygge vil gjøre at blomstringen blir dårligere. Men at vandrende skygge, hvor altså skygge og sol veksler litt gjennom dagen, vil kunne føre til en forsinkelse i blomstringen - og at blomstringen dermed varer litt lenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer