Ikke gi bud

KOMMENTAR: - Det er lurt å starte budrunden, sier DnB Eiendom. Slik markedet er i dag er vi IKKE enige i denne bastante konklusjonen. Se hvorfor vi mener det er best å ha is i magen.

Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå er det kjøpers marked på boligfronten. Det ligger mange attraktive leiligheter ute for salg, og på grunn av ferieavviklingen er det ikke så mange potensielle kjøpere i markedet.

Ifølge Aftenposten satte avisen rekord i antall boligannonser den siste lørdagen i mai, med hele 1255 boliger lagt ut til salg. Flere meglere bekrefter i tillegg at det er glissent på visningene.

Samtidig er det alltid noen selgere som er nødt til å kvitte seg med boligen sin akkurat nå. De har kanskje nettopp kjøpt ny bolig, og vil helst slippe å slite med den dyre mellomfinansieringen.

Denne situasjonen skal du som kjøper utnytte.

Megleren jobber IKKE for deg

Husk at de fleste meglere har provisjonsbasert lønn.

Når du skal kjøpe bolig må du derfor aldri glemme at megleren er selgers mann. I budprosessen vil det si at han alltid vil jobbe for å selge boligen til høyest mulig pris. Dette bør du ha i bakhodet når du som boligkjøper får råd fra meglerbransjen.

DnB Eiendom

På nettsidene til DnB finner vi følgende råd om budgiving:

- Skal du legge inn bud på en eiendom lønner det seg å være den som starter budrunden, sier Anders Langtind, daglig leder i DnB Eiendom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer