Juletre som drysser

Ikke gi juletreet varmesjokk

Forebygg dryssing med tre enkle grep!

FRA KALDT TIL VARMT: Juletre trives i kulda, derfor bør det akklimatiseres før du tar det inn i stua. Her får du tipsene! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når juletreet står ferdig pynta i stuen og glitrer med all sin prakt, er det ikke særlig stas om det begynner å drysse etter en dag eller to, og står aldeles bart i løpet av ei uke.

For å unngå dette, er det særlig tre tips som er viktige å følge – ett av dem er det mange av oss som glemmer.

Her får du eksperttipsene!

Ta en kvalitetssjekk først

Skal du kjøpe juletre av en forhandler, er det lurt å ta en kjapp kvalitetssjekk på trærne som står utstilt, tipser Heidi Amundsen, daglig leder hos Norsk Juletre.

- Se på fargen på treet. Er nålene gulaktig kan det være et dårlig tegn. Stryk hendene langs grenene med nålene, ikke mot, og sjekk at det drysser minimalt, sier Amundsen.

Et vanlig grantre bør være så ferskhogget som mulig, så du kan gjerne spørre forhandler når det er hogget, tipser hun videre.

I Norge starter juletre-hogsten vanligvis i slutten av november eller tidlig i desember.

Vanlig gran er mye mer skjørt enn edelgran, understreker hun, og får støtte fra May Heggestad, daglig leder Reiersøl Planteskole. Edelgran holder seg fint i flere måneder, forsikrer ekspertene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer