Passe på hytta i vinter?

Ikke gjør denne hyttefeilen

Hytta er ekstra populær i jula, men hva er viktig å huske på dersom du tilbringer tid på hytta i vinter?

STILL INN TEMPERATUREN: Det er viktig å alltid ha temperaturen på 10 grader inne i hytta der det er rør. Foto: Arne Voll/Gjensidige
STILL INN TEMPERATUREN: Det er viktig å alltid ha temperaturen på 10 grader inne i hytta der det er rør. Foto: Arne Voll/Gjensidige Vis mer
Publisert

Det er vinter og flere drar til hytta for å bli der i kortere eller lengre tid. Spesielt i jula er hyttekosen viktig for mange.

Men hva bør du huske på dersom du skal bruke hytta i vinter?

Ikke slå av varmen

- Vi går mot en litt annerledes vinter, der mange hytteeiere er bekymret for de høye strømprisene, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige til DinSide.

Han vil absolutt ikke anbefale disse til å slå av all varme, selv om du ikke skal bruke hytta denne vinteren.

- Ha alltid på rundt 10 grader i rom der rør eller rørsystemer kan fryse. Lukk gjerne dør til hems eller rom som ikke er i bruk eller ikke har betydning for rørsystemer eller andre gjenstander som kan bli ødelagt av frost.

Juster med app

I dag har de fleste tilgang på wifi på hytta. Et tips er å investere i en ovn eller enhet hvor du kan justere i en app på mobilen en eller flere ovner etter hvert som været/kuldegradene går opp og ned, ifølge Voll.

- For rundt en tusenlapp får du en helt grei ovn og for rundt 300 kroner en enhet som kan slå av eller på strøm eller en ovn. I tillegg kan en følge med på faktisk temperatur inne i hytta, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer