Ikke gjør dette hjemme!

Det er ikke alltid du bør gjøre det selv...

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange ting man må tenke på når man skal felle et tre.

Det mest elementære er å finne ut hvilken vei skal man angripe stammen med motorsagen for at det skal falle riktig vei? Det er heller ikke uvanlig å sikre seg med å binde et tau til den delen av treet - eller de grenene man sager ned. Men hvor bør man feste den andre delen?

Det finnes helt sikkert en rekke gode trinn for trinn-instruksjoner på nett for deg som ønsker litt veiledning. I dag har vi imidlertid sett etter videoene som viser hva du ikke bør gjøre.

Kanskje bør du rett og slett ikke gjøre dette selv. Skogbruk er av våre aller mest skadeutsatte yrker, og motorsag er definitivt ikke et leketøy.

Skal du hyre noen inn for å gjøre jobben? Det kan fort bli dyrt å bruke billig arbeidskraft

Les også: Kan du kreve at naboen hugger ned trærene som tar utsikten din?

I denne videoen kan du se en mann kutte ned et tre som faller feil vei, mot huset. Huset ser det ut til å gå bra med, men litt lenger ut i videoen, der de zoomer inn, kan du se at mannen ikke er fullt så heldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer