Vask og lagring av dyne

Ikke gjør disse feilene

Pass opp for fukt, sol og kompresjonsposer når du skal legge vekk vinterdyna!

DYNER: Feilaktig lagring av dyna kan forringe dynas levetid, så hvordan bør man egentlig lagre dyna når man bytter fra sommerdyne til vinterdyne eller omvendt? Ekspertene har flere råd. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva gjør du med dyna før du bytter fra sommer- til vinterdyne eller omvendt? Det er ikke nødvendigvis smart å velge plassbesparende løsninger for lagring, ifølge dyneeksperter.

Feilaktig lagring av dyna kan forringe dynas levetid.

Ikke bruk kompresjonsposer

For mange er plass et evig dilemma, og det å finne plass til lagring av en storfamilies vinterdyner, er ikke alltid like lett.

Det finnes kompresjonsposer for oppbevaring av større ting, hvor du suger ut luft av posen og objektene - og dermed blir tekstilene mindre plasskrevende.

Dette kan være smart - men når det kommer til dyneoppbevaring, er det ikke så veldig smart å benytte seg av dette.

– Dyner og puter har generelt ikke godt av å bli komprimert, eller vakuumpakket, da både dun og fiber mister noe av sin gjenreisningsevne, hvis de er komprimert over lengre tid, sier Fatima Elkadi, kommunikasjonssjef i Jysk Norge til DinSide.

Hun sier videre at de anbefaler å oppbevare dyna i de dyneveskene de selges i, eller tilsvarende vesker som ikke er fullstendig tette - men som puster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer