Vask og lagring av dyne

Ikke gjør disse feilene

Pass opp for fukt, sol og kompresjonsposer når du skal legge vekk vinterdyna!

DYNER: Feilaktig lagring av dyna kan forringe dynas levetid, så hvordan bør man egentlig lagre dyna når man bytter fra sommerdyne til vinterdyne eller omvendt? Ekspertene har flere råd. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva gjør du med dyna før du bytter fra sommer- til vinterdyne eller omvendt? Det er ikke nødvendigvis smart å velge plassbesparende løsninger for lagring, ifølge dyneeksperter.

Feilaktig lagring av dyna kan forringe dynas levetid.

Ikke bruk kompresjonsposer

For mange er plass et evig dilemma, og det å finne plass til lagring av en storfamilies vinterdyner, er ikke alltid like lett.

Det finnes kompresjonsposer for oppbevaring av større ting, hvor du suger ut luft av posen og objektene - og dermed blir tekstilene mindre plasskrevende.

Dette kan være smart - men når det kommer til dyneoppbevaring, er det ikke så veldig smart å benytte seg av dette.

– Dyner og puter har generelt ikke godt av å bli komprimert, eller vakuumpakket, da både dun og fiber mister noe av sin gjenreisningsevne, hvis de er komprimert over lengre tid, sier Fatima Elkadi, kommunikasjonssjef i Jysk Norge til DinSide.

Hun sier videre at de anbefaler å oppbevare dyna i de dyneveskene de selges i, eller tilsvarende vesker som ikke er fullstendig tette - men som puster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.