Ikke gjør disse grilltabbene

Fem ting du bør passe deg for når du griller.

GAFFEL? Feil redskap under grillingen kan gi et dårlig resultat. Foto: COLOURBOX
GAFFEL? Feil redskap under grillingen kan gi et dårlig resultat. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn elsker å grille, med alle de usikkerhetsmomentene det innebærer i form av plutselige regnbyger og svidde koteletter.

Vil du lykkes med grillingen? Her har vi samlet fem tabber du bør styre unna, for å sikre et best mulig resultat når du fyrer opp grillen i sommer.

#1: Ikke bruk for mye tennvæske

Det er to gode grunner til å bruke lite tennvæske, eller å rett og slett velge andre alternativer til opptenning av grillen:

Tennvæske kan i verste fall gi vond smak til maten, ikke minst hvis du er litt ivrig med å slenge på maten. Dessuten bør man være forsiktig med bruken av tennvæske på grunn av brannsikkerheten.

- Noen bruker voldsomme mengder tennvæske, og står grillen innunder et tak eller for nært en husvegg, kan det være fort gjort at det oppstår brann, har Tor Erik Skaar i Norsk Brannvernforening uttalt til Dinside tidligere.

#2: Ikke legg på maten for tidlig

Å legge maten på grillen for tidlig, er også en gjenganger på tabbelista. For et best mulig resultat, bør du vente til det ligger et hvitt lag av aske på grillkullet. Da er kullet varmt nok til bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer