Ikke glem dette før du drar på ferie!

Det er ikke bare innbrudd og kaffetraktere som kan forårsake katastrofer mens du er på ferie.

Ikke glem dette før du drar på ferie!
Publisert
Sist oppdatert

Mange som drar på ferie tar flere runder i huset for å sjekke om elektriske ovner, kaffetraktere og andre apparater er slått av, at vinduer er forsvarlig lukket, at nøkkelen under matta er fjernet osv.

Men det er andre ting å passe på som mange glemmer helt. Vi snakker om vannet.

Store ødeleggelser

En vannlekkasje kan i løpet av kort tid forårsake store ødeleggelser, og hvis huset er tomt er sjansene for at vannet kan renne i dagevis høyst tilstede. Konsekvensene kan bli store, både elektriske anlegg, gulvbelegg, isolasjon kan bli ødelgagt. Dessuten kan innbo og løsøre som klær, møbler, bøker og annet få store skader.

Mange norske boliger har røropplegg fra 1950, 60- og 70-tallet - og eldre - disse er i økende grad utsatt for brudd. Også gammelt sanitærutstyr kan være tikkende bomber, en gammel toalettsisterne kan sprekke uten forvarsel når en skjult spenning i godset gjør at det plutselig gir etter.

Det er ikke bare du, men også forsikringsbransjen som gjerne vil redusere omfanget av vannskader. I 2008 ble det utbetalt ca 2,5 milliarder kroner i forsikringer etter vannskader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer