Kjøleskapstabbene du bør unngå:

Ikke ha dette i kjøleskapet

Det er flere ulike grønnsaker og frukt som heller bør bevares utenfor kjøleskapet enn inni, ifølge ekspertene.

HØRER IKKE HJEMME HER: Har du tomater i kjøleskapet, bør du heller rydde plass til dem på kjøkkenbenken, mener ekspertene. Foto: Andrey_Popov / Shutterstock / NTB
HØRER IKKE HJEMME HER: Har du tomater i kjøleskapet, bør du heller rydde plass til dem på kjøkkenbenken, mener ekspertene. Foto: Andrey_Popov / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang hørt at du ikke skal putte tomater i kjøleskapet, eller ha tomater og agurker i nærheten av hverandre?

Det er faktisk flere typer frukt og grønnsaker som med fordel kan oppbevares på kjøkkenbenken, for å bevare dem lenger.

Tomater

Tomater bør ikke oppbevares i kjøleskapet. Også på grønnsakslagrene har de andre temperaturer for tomater enn for annet frukt og grønt. Det er fordi de mister en del sødme og aroma hvis det blir for kaldt. De kan også fort bli litt melne i konsistensen – og det er synd med gode tomater!

- Du kan merke forskjellen når du spiser en tomat som kommer rett fra kjøleskapet og en som har vært i romtemperatur. Da smaker den rett og slett mye mer, forklarer matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin.

Agurk

Også agurken kan ta skade av for kalde temperaturer. Samtidig er kjøkkenbenken ofte litt i varmeste laget hvis det er veldig varmt, så mange oppbevarer den i kjøleskapet likevel.

- Da er det viktig å tenke litt på hvor i kjøleskapet du plasserer den, og bruke grønnsaksskuffen der det ofte er litt mildere. Agurken inneholder veldig mye vann, og blir det for kaldt, for eksempel inntil veggen i kjøleskapet, kan den få frostskader og bli bløt og ødelagt, forteller Kåsin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer