Sømløs S1 | TEST

Ikke helt sømløs

Sømløs S1 er en stilren og minimalistisk robotstøvsuger, men er den verdt prislappen?

STILSIKKER: Matt svart og rene, minimalistiske linjer skriker designvinner, men når alt kommer til alt er det noen mangler som må snakkes om. Foto: Celina Stamper
STILSIKKER: Matt svart og rene, minimalistiske linjer skriker designvinner, men når alt kommer til alt er det noen mangler som må snakkes om. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En liten hushjelp i form av en robotstøvsuger har definitivt gjort hverdagen til en familie på fire med en katt, mye lettere. Vi føler i hvert fall at man bruker litt mindre tid på støvsuging og vasking og at det generelt ser renere ut.

Sømløs har også robotgressklipperen G1s i sitt sortiment. Nå har de også kommet med en robot for innendørs bruk.

Den stilrene Sømløs S1 kommer på 6500 kroner, noe som gjør den litt stivere i pris sammenliknet med konkurrentene. Et minimalistisk design gjør at den diskré passer inn i hjemmet, med en liten ladestasjon.

Kartleggingsfasen

Det var enkelt å få robotstøvsugeren i gang og koblet til WiFi-nettverket vårt. Den aller første oppgaven til «Klumpen» som ble dens navn, var å kartlegge området rundt seg. Jeg ble imponert over hvor raskt den kartla stuen og spisestua på 25 kvadratmeter til sammen, ifølge appen.

En ting jeg fant ut av da jeg leste instruksjonsmanualen, var at man måtte passe på at det var vegger overalt den første runden. Altså måtte jeg dekke til trappa vår slik at den ikke registrerte trappa som en gang. Vi har tre ulike trappegrinder i stua og spisestua. En ned til trappa, en mot gangen og en mot en annen gang. Siden støvsugeren akkurat var lav nok til å dukke under disse, ble jeg nødt til å lage ekstra sperrer i det den kjørte forbi og kartla området. Men etter første runde, hadde den oversikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer