Sikkerhet i hjemmet

- Ikke inviter tyvene inn

Skal du på ferie eller være borte en helg? Sørg for at du ikke inviterer tyvene inn - og hvertfall ikke lar verdisaker ligge og slenge.

LEGG VEKK VERDISAKER: Det kan være lurt å rydde vekk alt av verdisaker du har liggende åpenlyst hjemme, slik at eventuelle tyver ikke skal bli fristet. Foto: NTB Shutterstock
LEGG VEKK VERDISAKER: Det kan være lurt å rydde vekk alt av verdisaker du har liggende åpenlyst hjemme, slik at eventuelle tyver ikke skal bli fristet. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Noe av det mest ubehagelige du kan oppleve, er at noen har brutt seg inn i hjemmet ditt og tatt med seg verdisakene dine, rotet, og invadert det stedet du følte deg tryggest.

Ifølge Statistisk Sentralbyrå var det hele 92.866 anmeldte eiendomstyverier til sammen i Norge i 2018.

En fersk undersøkelse som er gjort på vegne av hjemmesikkerhetsselskapet Ring viser at 45 prosent av de norske respondentene fra undersøkelsen ikke har noen som helst form for sikkerhetssystem hjemme.

Sikkerhetssystem kan være viktig for forebyggelse mot innbrudd, men det er langt fra det eneste du kan gjøre for å unngå tyvenes vrede.

Vi har samlet åtte enkle forebyggingstiltak du kan gjøre for at du skal ha et sikkert hjem når du forlater det - og når du kommer tilbake - enten fra ferie, helgetur eller ærender.

#1. Ikke kunngjør at hjemmet ditt står tomt

Kommunikasjonssjef i Europa for hjemmesikerhetsselskapet Ring, Claudia Fellerman, anbefaler i en pressemelding at du burde tenke gjennom hva du deler på sosiale medier - og ikke minst hvem som kan se det du legger ut mens du er på ferie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer