Nyttig kaffegrut - tips og triks:

Ikke kast denne!

Eksperttips: Derfor bør du ta vare på kaffegruten.

KAFFE: Kaffegrut kan brukes til veldig mye, her får du tre fine kaffegrut-tips. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

I og med at Norge er et av verdens mest kaffetørste land, sier det seg selv at det kastes flere tonn med kaffegrut hvert år.

Men faktisk burde vi tenke oss om to ganger før vi slenger kaffegruten i søpla. Kaffegruten kan nemlig brukes til masse nyttig i hjemmet!

Gode næringsstoffer

Nordmenn elsker kaffe. Ifølge Statistisk sentralbyrå importerer vi rundt 40.000 tonn kaffe til Norge hvert år, altså over ti kilo per voksne innbygger. Norsk Kaffeinformasjon opplyser at dette tilsvarer 1370 kopper per innbygger over 18 år, eller nesten fire kopper per dag. Dette gir oss andreplassen over de mest kaffetørste nasjonene i verden, på førsteplass troner våre venner i Finland.

Det blir mildt sagt sabla mye kaffegrut som går rett i søpla.

Men neste gang du har brygget deg en kanne med kaffe, kan det være lurt å ta vare på kaffegruten som ligger igjen i filteret.

Siri Mittet ved selskapet Gruten, kan nemlig fortelle at kaffegrut kan brukes til svært mye på grunn gode næringsstoffer og den ruglete konsistensen:

- Kaffe inneholder en del næring, blant annet nitrogen, koffein og cellulose. Mye av dette er igjen i gruten, mindre enn én prosent havner i kaffekoppen. Kaffegruten har i tillegg en ruglete konsistens som for eksempel er fin å bruke som skrubbemiddel, har Mittet uttalt til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer