Farlig avfall

Ikke kast dette i restavfall

Kaster du noe av dette i søpla, kan det føre til store konsekvenser.

KILDSORTERING: Dette bør du vite om kildesortering. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Vet du egentlig hva som kan skje dersom du kaster farlig avfall, for eksempel spraybokser eller batterier i restavfallet? Det kan i verste fall oppstå brann.

Brann- og redningsetaten forteller til DinSide at de årlig rykker ut til branner tilknyttet farlig avfall.

- Vi rykker hvert år ut til branner som starter i avfallscontainere, avfallsbilder og gjenvinningsanlegg, hvor årsaken kan være batterier som er kastet sammen med vanlig restavfall, sier kommunikasjonssjef Sigurd Folgerø Dalen hos Oslo brann- og redningsetaten.

Kan gi store konsekvenser

Det er kanskje lett å glemme seg eller å tenke at det ikke er så nøye hvor du kaster ting, men det kan føre til store konsekvenser.

- Dette gir potensielt store konsekvenser for bedriften som rammes, og samfunnet for øvrig. Batterier og annet brann- og miljøfarlig avfall skal alltid kildesorteres og leveres som spesialavfall, aldri kastes i restavfallet, sier Dalen.

Dalen vil minne folket på om at alle har et ansvar for å bidra til færrest mulig branner og ulykker i samfunnet.

- En holdning i retning «ute av synet ute av sinn» vil dessverre bidra til det motsatte. Enten det gjelder å sikre at avfallet ditt ikke blir en brannstifter, eller å brannsikre egen bolig, er vi helt avhengig av at folk blir med på laget og sitt ansvar bevisst, forteller Dalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer