Bitt av ølbryggebasillen? For hver tønne med øl, blir du sittende igjen med kilovis med fuktig, knust korn, også kalt mesk.
Hva gjør du med mesken? Kaster? Resirkulere? Har i komposten?
Tabbe! Mesken er perfekt å bruke i ulike bakverk, som brød, rundstykker eller knekkebrød.
Se hvordan du brygger øl
Bak med bryggerestene
Nå skal vi ikke påstå at vi er veteraner innen ølbrygging, men da Dinside brygget juleøl var det mer meskrester igjen enn vi klarte å bære (mesk er tungt!).
Vi tok med oss en god bærepose, og det var vi glad for. Mesken er nemlig god for langt mer enn å gi smak til øl. Det er en sunn og god råvare å bruke i grov bakst.
Etter å ha prøvd oss med mer eller mindre hell på en rekke ulike oppskrifter, er vår foreløpige konklusjon klar: Mesk egner seg perfekt til knekkebrød. Det kan du gjøre i blinde. Til gjærbakst må du modifisere oppskriftene litt om du ikke ønsker å ende opp med tallerkenknusere.
For selv om kornene er knust, er de ganske grove, og det gir ganske tungt brød. Det lønner seg å blande med litt ekstra lyst mel om du ønsker et fint og luftig brød.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger