Ikke kast mesken

Restene etter ølbrygging kan brukes til mye.

BRUK I BAKST: Meskrester (til venstre) er perfekt å bruke i grov bakst, som knekkebrød. Foto: ELISABETH DALSEG
BRUK I BAKST: Meskrester (til venstre) er perfekt å bruke i grov bakst, som knekkebrød. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bitt av ølbryggebasillen? For hver tønne med øl, blir du sittende igjen med kilovis med fuktig, knust korn, også kalt mesk.

Hva gjør du med mesken? Kaster? Resirkulere? Har i komposten?

Tabbe! Mesken er perfekt å bruke i ulike bakverk, som brød, rundstykker eller knekkebrød.

Se hvordan du brygger øl

Bak med bryggerestene

Nå skal vi ikke påstå at vi er veteraner innen ølbrygging, men da Dinside brygget juleøl var det mer meskrester igjen enn vi klarte å bære (mesk er tungt!).

Vi tok med oss en god bærepose, og det var vi glad for. Mesken er nemlig god for langt mer enn å gi smak til øl. Det er en sunn og god råvare å bruke i grov bakst.

Etter å ha prøvd oss med mer eller mindre hell på en rekke ulike oppskrifter, er vår foreløpige konklusjon klar: Mesk egner seg perfekt til knekkebrød. Det kan du gjøre i blinde. Til gjærbakst må du modifisere oppskriftene litt om du ikke ønsker å ende opp med tallerkenknusere.

For selv om kornene er knust, er de ganske grove, og det gir ganske tungt brød. Det lønner seg å blande med litt ekstra lyst mel om du ønsker et fint og luftig brød.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer