Ikke kast oppvaskbørsten før du har vasket sluket

Enklere og rimeligere lekkasjeforsikring før du ikke.

Du trenger ikke vaske så mye at du kan spise av sluket, men oppvaskbørsten er fin for å få med seg all skitten. Foto: Elisabeth Dalseg
Du trenger ikke vaske så mye at du kan spise av sluket, men oppvaskbørsten er fin for å få med seg all skitten. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kan repetere det til det kjedsommelige, men det er likevel lett å glemme: En av de billigste og enkleste forsikringene mot lekkasjeskader i tilknytning til badet, er å jevnlig rengjøre sluket. Men hvor ofte er nok?

Er du en av dem som kvier deg, utsetter det til imorgenår, og ikke setter av datoer i kalenderen, er rådet fra takstmann Thorvald Wahl perfekt.

- Når du skal kaste oppvaskbørsten, gjør det til en vane å bruke den til å vaske sluket først, sier Wahl til DinSide.

Les også: Hvor ofte bør du skifte oppvaskkosten?

Dyrt å glemme

Hår, fett, smuss, støv og andre ting vi helst ikke har lyst til å tenke på hoper seg opp i sluket. Det er ingen delikat jobb å fjerne det, men det må gjøres. For går det så langt at røret tettes igjen, kan det få store og dyre konsekvenser.

Spesielt viktig er det å rense sluket før ferien. Sluk tilknyttet dusj eller dusjkabinett vil ofte ikke ha nok vanntilførsel i dagligbruk til at de blir selvrensende. Når du så tar dusjen i bruk etter ferien, risikerer du at vannet flyter ut over gulvet på grunn av trang eller tett sluk, og dette øker sjansen for vannskader i konstruksjonene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer