– Ikke kjøp branntepper av brannmenn

Brann- og redningsetaten selger ikke brannvernutstyr.

Brannmenn er ikke selgere, forteller Ida Løfsgaard Kojedahl i Brann- og redningsetaten i Oslo Kommune.  Foto: OBRE
Brannmenn er ikke selgere, forteller Ida Løfsgaard Kojedahl i Brann- og redningsetaten i Oslo Kommune. Foto: OBRE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Torshov: "falske brannmenn" selger branntepper. Ifølge OBRE er dette ikke deres folk. Politiet leter etter selgerne. Ikke kjøp tepper, skriver Oslopolitiets operasjonssentral, @oslopolitiops, på Twitter i går.

Dette er ikke et enestående tilfelle. For hverken brannmenn eller andre fra Brann- og redningsetaten selger brannvernutstuyr forteller Ida Løfsgaard Kojedahl, informasjonssjef i OBRE, Brann- og redningsetaten i Oslo Kommune.

– Vi får av og til tilbakemeldinger fra publikum at det er noen som går rundt og selger brannvernutstyr og utgir seg for å være fra oss, sier Løfsgaard Kojedahl til DinSide, og presiserer: Vi selger ikke noe brannvernutstyr.

Visste du at du har to ukers angrefrist når du kjøper varer på døren?

Svindel eller tyveri?

Det er to årsaker til at du bør være skeptisk til de falske brannmennene. For det første, når de ikke forteller sannheten om hvem de er - forteller de sannheten om varene de selger?

Ifølge Løfsgaard Kojedahl er i hovedsak alt brannsikringsutstyr CE- merket, noe som betyr at produktet har gjennomgått en rekke tester, samt at det er i samsvar med europeisk standard. Det finnes en rekke krav for å vedlikeholde brannsikringsutstyr, og dette er alle forhandlerne forpliktet til å sette seg inn i. For eksempel skal et brannslukningsapparat leveres til kontroll hvert femte år. Du finner godkjente servicestederher.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer