Test av vaskemaskiner

– Ikke kjøp denne vaskemaskinen

– Den verste vi har testet, sier forbrukermagasin.

BUNNPLASSERING: Logik L814WMS17 får med sine 25 prosent bunnplassering blant alle vaskemaskinene Which? har testet i løpet av åtte år. Foto: Currys
BUNNPLASSERING: Logik L814WMS17 får med sine 25 prosent bunnplassering blant alle vaskemaskinene Which? har testet i løpet av åtte år. Foto: Currys Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Treg og ineffektiv. Dårlig vaskeresultat generelt, og direkte forferdelig resultat med syntetiske tekstiler. Svært dårlig skylling. Bomullsprogrammet tar evigheter.

Dette er bare noen av beskrivelsene det britiske forbrukernettstedet Which? (krever abonnement) gir en vaskemaskin fra merket Logik med modellbetegnelsen L814WMS17.

– Dårligst på åtte år

Nettstedet utnevner modellen til den aller dårligste de har prøvd i løpet av de åtte årene de har holdt på med sine grundige, tekniske vaskemaskintester.

I Norge er det Elkjøp som forhandler Logik, et billigmerke som i Storbritannia bare selges gjennom Dixons og Currys. Begge disse selskapene er en del av Dixons Carphone-konsernet. Det samme er Elkjøp, noe som forklarer at merket selges gjennom denne kjeden her i landet.

«Slektninger» hos Elkjøp

Modellen som nærmest blir kjølhalt på det britiske forbrukernettstedet, finner vi imidlertid ikke hos Elkjøp i Norge.

Derimot selger de tre andre Logik-modeller: L14WM15E, L612SWM16E og L914WM17E.

Av disse er L914WM17 (uten «E») på Which sin «Don’t buy»-liste, og denne maskinen får noe høyere score enn «verstingen» L814WMS17 (32 mot 25 prosent).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.