Ikke kjøp dyr Blu-ray-spiller nå

Snart kommer de nye med 4K.

PÅ BEDDINGEN: Panasonic presenterte denne 4K/UHD Blu-ray spilleren på CES-messen i Las Vegas i januar. Nå er det neppe lenge før den kommer på markedet. Foto: PANASONIC
PÅ BEDDINGEN: Panasonic presenterte denne 4K/UHD Blu-ray spilleren på CES-messen i Las Vegas i januar. Nå er det neppe lenge før den kommer på markedet. Foto: PANASONIC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blu-ray-spillere fås helt ned i noen få hundrelapper. Og om din gamle har fått hikke og du trenger en ny på rappen, må du jo gjerne kjøpe en slik.

Men planlegger du å kvitte deg med flere tusen kroner og kjøpe en gjev toppmodell som Oppo BDP-105D, Panasonic DMR-BCT74 eller Marantz UD7007, anbefaler vi at du tenker deg svært godt om.

Super-utgaven av Blu-ray: Du må ha ny spiller

Ikke la deg lure av «4K»-merket

For like om hjørnet er de nye Blu-ray-spillerne med 4K (også kalt UHD)-teknologi. Det vil si fire ganger så høy oppløsning som dagens 1080p, kvaliteten som dagens Blu-Ray-filmer har.

For å få utbytte av 4K må du naturligvis ha en tilsvarende TV som støtter den nye teknologien. Men de aller fleste TV-er som selges i dag - i hvert fall fra det midtre prisfeltet og oppover - har faktisk støtte for dette.

Det har derimot ikke dagens Blu-ray-spillere. Mange av dem har riktignok «4K»-merke på fronten, men da dreier det seg om oppskalering fra 1080p og ikke ekte 4K.

Ekte 4K krever nemlig både nye spillere og nye disker, og verken det ene eller andre er på plass ennå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer