Ikke kjøp hagemøbler her!

Den norske møbelkjeden Hødnebø topper listen over Regnskogfondets miljøverstinger 2007.

Publisert
Sist oppdatert

Hagemøbler i regnskogtømmer florerer i norske møbelbutikker og hagesentra. Hvert år undersøker Regnskogfondet utvalget i butikkene, og kommer med sin anbefaling til hvor og hva du ikke bør - eller bør - handle.

Se årets hagemøbler: Hot i hagen!

Verstingliste

Øverst på Regnskogsfondets verstingliste står den eksklusive møbelkjeden Hødnebø. De selger møbler laget av teak fra Burma og regnskogs-treet nyatoh.

- Vi er små aktører på hagemøbler, og selger relativt lite av det, så dette synes jeg høres rart ut, sier markedssjef i Hødnebø, Nina Hellstenius Hødnebø, og legger til: Vi driver stort sett med innendørsinnredning, dette står for en veldig liten del av vår omsetning. Da må de andre selge minimalt.

En liten del av skylden bør imidlertid kanskje forbrukerne ta. - Vi tar inn de produktene som markedet etterspør, sier Hødnebø. Blant dem finner vi Skagerrak Denmarks produkter, som er en veldig populær produsent.

Skammelig!

Leder i Regnskogsfondet Lars Løvold ønsker å rette søkelyset spesielt mot de mer eksklusive møbelforhandlerne denne gangen. Hødnebø (15 utsalg spredt omkring i Norge, deriblant i alle landets største byer) er en av få som fremdeles selger hagemøbler laget av tropisk tre fra militærdiktaturet Burma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.