Slukkingen av FM-nettet

Ikke kjøp «nettradio»

Du trenger den ikke når du har mobil.

UNØDVENDIG: Roberts100 er utvilsomt en god radio, og fikk fire stjerner hos oss. Men prisen på nesten 3.500 kroner ville nok vært lavere uten nettradio. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
UNØDVENDIG: Roberts100 er utvilsomt en god radio, og fikk fire stjerner hos oss. Men prisen på nesten 3.500 kroner ville nok vært lavere uten nettradio. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Nylig testet Dinside hele 23 DAB-radioer. Flere av radioene har også mulighet til å motta radio via trådløst internett.

Dette kan være praktisk, men det gjør ofte radioen dyrere. Og vår erfaring er at radioer med innebygd nett ofte er unødig kompliserte å bruke og sette opp.

Radio skal jo liksom være «av og på». Det du minst av alt trenger, er dilldall som passord, nettverksnavn og IP-adresser.

Mobilen er det enkleste

Har du behov for å høre på utenlandske radiostasjoner, er det mye enklere med en app på mobilen og en ledning eller Bluetooth-forbindelse til radioen.

Derfor bør du tenke deg godt om - eller kanskje rett og slett si kontant nei - dersom ekspeditøren i elektronikkbutikken prøver å selge deg en «radio med internett» eller «nettradio», kanskje med en forklaring om at du da vil få langt større tilbud av radiokanaler og mye bedre lyd.

Det er forsåvidt riktig. Du kan høre både på BBC og flere tusen andre utenlandske kanaler som du ikke får inn på DAB+. Og lyden er ofte (men ikke alltid) bedre.

Om du synes det norske radiotilbudet er bra nok med et 30-talls kanaler, vil en radio som bare har DAB/DAB+ og FM vil trolig være den enkleste og billigste løsningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer