Ikke la deg stresse av megleren

Flere meglere DinSide har snakket ned anbefaler å selge nå - før eventuelle renteøkninger. Er det virkelig så prekært?

Det er ikke monopol, det er snakk om hjemmet ditt, så ikke la deg stresse til å gjøre forhastede beslutninger. Foto: Colourbox.com
Det er ikke monopol, det er snakk om hjemmet ditt, så ikke la deg stresse til å gjøre forhastede beslutninger. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter knekken boligmarkedet fikk i fjor, har boligprisene i år klatret sakte men sikkert tilbake til toppnivået fra 2007, godt hjulpet av et rekordlavt rentenivå.

Det er ventet at onsdagens rentemøte vil bringe den første av mange renteøkninger, og flere meglere DinSides journalister har vært i kontakt med i privat øyemed, har anbefalt å selge nå - så fort som mulig - før rentemøtet, og renten går opp.

Når vi i DinSide Bolig så har tatt kontakt som journalister, er det imidlertid ingen som vil bekrefte dette. De fleste meglerne får ikke lov å uttale seg direkte til pressen, og vi får beskjed om å ringe kontorets, eller regionskontorets ledere. Samtlige gir oss pent innpakkete svar, som gir megler delvis rett, men det er ingen som vil bekrefte den hastefølelsen våre kollegaer har fått ved private henvendelser.

10.000 kroners spørsmålet - eller kanskje heller 100.000 kroners spørsmålet - er altså: Bør man selge nå?

Har du planer om å selge? Her finner du alt om å selge bolig på DinSide

- En kvart prosent eller to har ingen ting å si!

Ifølge Kjell Senneset, sjeføkonom i Prognosesenteret, vil enhver renteøkning være med på å legge en demper på boligprisene. Det betyr imidlertid langt fra en bråstopp i prisøkningen, eller at utviklingen vil snu til et prisfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.