Ikke la dette bli bråk

Du har vel hørt om 4-meters grensa?

Ikke la dette bli bråk
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå renner norske hager over av vårkåte nordmenn som skal friske opp uteområdene sine, og i nabolaget vårt settes det nå opp uthus og lekestuer til den store gullmedaljen. Men før du går bananas er det kanskje greit å vite hva du kan gjøre uten å søke?

Mindre tiltak er fritatt

For å unngå unødvendig skjemavelde er det heldigvis flere tiltak du kan sette igang uten å måtte søke til det offentlige, eller be om tillatelse fra naboen. Husk likevel at når det gjelder unntak fra hovedregelen er det alltid betingelser som MÅ være oppfylt. Og som alltid: Det er du som setter i gang tiltaket som står ansvarlig for at du har ditt på det tørre.

Disse lekestuene og redskapsbodene er fritatt

Grunnforutsetningen er at det gjelder eiendom regulert til byggeområde, og bygningen må heller ikke brukes til varig opphold for personer. Hadde du planer om å leie ut lekestua kan du altså bare glemme det...

I tillegg er det en del fysiske begrensninger: Maks. areal må ikke overstige 15 m2 BTA (bruttoareal), maks. gesimshøyde = 2,5 meter, maks mønehøyde = 3,0 meter, og minimum avstand til annen bygning = 1,0 meter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.