Beste måten å slipe kjøkkenkniv på

- Ikke lurt

Sløv kjøkkenkniv? Vi testet porselenskopp-trikset!

KOPP: Fra sløv til knivskarp; vi sjekket om porselenskopp funker som knivsliper! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Skarpe kniver på kjøkkenet er noe som alle får glede av, ivrer David Phan, daglig leder hos Tomatosharp AS.

Og det er nok hobbykokker og matentusiaster enige med ham i. Det er mer moro og motiverende å kokkelere med skarpe kniver enn å streve med sløve kniver.

Er kjøkkenknivene blitt så slitt at de knapt kutter gjennom en agurk? Ikke fortvil; det kan du enkelt fikse

To eksperter gir deg sine skarpeste tips her!

- Våtstein er best

Den beste måten å slipe kniver på er på flate slipesteiner, såkalte våtsteiner. Det gir et sylskarpt resultat som forlenger knivens levetid, ifølge Phan.

- Dette er steiner som du tar litt vann på før du sliper kniven i en bestemt vinkel. Fordelen med denne metoden er at du har full kontroll på hele slipeprosessen, og sliper verken for mye eller for lite, sier Phan og legger til:

- Vi bruker denne metoden på alle knivene vi sliper, både på billig-kniver og dyre, japanske kniver.

Et godt slipe-alternativ når du ikke har tilgang på en slipestein, er fin metallfil, tipser Phan videre.

For nybegynneren

Wilhelm A.B. Amundsen, produktsjef hos Kniveksperten.no, nevner også våtstein som det ypperste sliperedskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.