Ikke mal våte vegger!

Det er det du ikke ser, som teller mest.

Publisert
Sist oppdatert

Solen skinner, men den varmeste sommerheten har ikke satt inn ennå. Det er, som ekspertene sier: Perfekt malevær. Tørt og varmt.

Sett farge på boligen din

Det er særlig det første som er viktig. For maler du våte vegger, kan du risikere å stenge fukt inne i veggen. Nøyaktig det motsatte av hva du vil oppnå. Og resultatet blir skader og avflaking.

Ifølge Nordsjö skal man vente med å male dersom fuktigheten er større enn 15 vektprosent.

Men hvordan finner man ut det?

- Bruk litt skjønn. Har solen skint lenge og det er varmt og fint vær, skal det går bra, sier Mette Dahl i Nordsjö til DinSide Bolig. Hun legger imidlertid til at det selvfølgelig er bedre å vente litt for lenge, enn litt for lite.

- Er man usikker, kan man få låne eller leie en fuktmåler hos maleren, slik som takstmenn bruker når de skal sjekke bad.

Vårvasken

Følger man ekspertenes råd, skal man vaske huset godt med sopp og algedreper en gang i året, gjerne om våren. Slik holder malingen lenger. Det er også smart å gjøre før man grunner og maler huset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer