- Ikke nedbetal fellesgjelden

Forbrukerrådet advarer mot å betale ned fellsegjelden før du må.

In-ordning er ikke nødvendigvis gunstig, selv om det brukes for å selge boliger. Foto: Finn.no
In-ordning er ikke nødvendigvis gunstig, selv om det brukes for å selge boliger. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eiendomsmeklere annonserer med IN-ordning i prospektene. Men de forteller som regel bare de positive sidene. IN står for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Det kunne like gjerne hete Ikke Nedbetal, melder Forbrukerrådet.

Individuell nedbetaling vil si at du selv kan styre hvordan du betaler ned fellesgjelden, akkurat som om det skulle vært et ordinært lån, det vil si: du kan betale ned mer og fortere, du kan betale ned alt på en gang, men du kan ikke droppe nedbetalingene.

- Det er mange som har en irrasjonell frykt for fellesgjeld, sier Torgeir Øines i Forbrukerrådet til DinSide. Han ønsker å stikke hull på denne myten: - Det er mange gode grunner til å ikke betale ned fellesgjeld. For eksempel er man ikke personlig ansvarlig.

Salgsord

I et presset boligmarked er det mange måter å presentere en bolig på slik at den stikker seg frem. Vi har tidligere skrevet at det kan lønne seg å søke på ord som ny pris, dekningssalg eller tvangssalg.

Les mer: Tre veier til billig bolig.

Mange meglere frister nå med IN-ordning, men unnlater å advare mot farene ved å nedbetale fellesgjelden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.