Ikke pakk dynen inn i plast

Velg tekstiler når du pakker bort vinterdynen for sesongen.

LA DEN PUSTE: Bruk tekstilposer når du rydder bort dynen for sesongen, så er den like fin når du pakker den frem i høst. Foto: ELISABETH DALSEG
LA DEN PUSTE: Bruk tekstilposer når du rydder bort dynen for sesongen, så er den like fin når du pakker den frem i høst. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke morsomt å være for kald - eller for varm - om natten. Med de store temperatursvingningene fra årstid til årstid, er det en smart løsning å velge bort helårsdynen, og gå for en sommer- og vinterdyneløsning.

Dyner er store, og tildels vanskelig å håndtere, så mange går for svart søppelsekk-varianten når de skal stue dynen bort på loftet. (Gjerne ved hjelp av støvsugertrikset; der man suger luften ut av posen, slik at den blir vakuumpakket, og den store dynen tar mindre plass.)

Men visste du at dette er det dummeste du gjør med dundynen din?

Kjøpe ny dundyne? Ikke glem å sjekke bæreevnen

Velg tekstilpose

Ifølge Cecilie B-A Jacobsen i Inside Too, som har agentur på blant annet dundyner fra Canada Goose Home, bør du pakke dynen inn i tekstiler:

– Vi anbefaler å oppbevare dun tørt, mørkt og luktfritt i en emballasje av tekstil, som for eksempel sekken i bomullslerret som våre dyner leveres i, eller lignende. Ikke plast, sier Jacobsen til DinSide.

Produsentenes og forhandlernes anbefaling for at dynen skal holde seg best mulig generelt er å slippe luft til, slik at dynen og dunene får puste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer