- Ikke rydd garasjen nå

Avfall Norge varsler om at gjenvinningsstasjoner stenger eller begrenser åpningstidene som et tiltak mot coronaviruset.

STENGT: Mange gjenvinningsstasjoner landet over reduserer åpningstidene eller stenger for å redusere smittefaren. Foto: Vesar
STENGT: Mange gjenvinningsstasjoner landet over reduserer åpningstidene eller stenger for å redusere smittefaren. Foto: Vesar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avfall Norge oppfordrer nå nordmenn om å ikke bruke den ekstra tiden de har i hjemmet, til å rydde i garasjen og kjøre unna søppel.

De skriver i en pressemelding at mange av landets avfallsselskaper ser seg nødt til å stenge eller redusere åpningstidene på gjenvinningsstasjonene sine for å frigjøre personell til mer kritiske samfunnsoppgaver, og for å redusere faren for smittespredning blant publikum.

- Dette er derfor ikke tidspunktet for å starte rydde- og oppussingsprosjekter i hus og hytter, selv om mer tid innenfor husets fire vegger kan gjøre det fristende, sier Nancy Strand, administrerende direktør i Avfall Norge.

Stengt eller redusert åpningstid

En rask sjekk viser at blant annet Oslo kommune har vedtatt at alle gjenbruksstasjoner stenger fra og med onsdag 18. mars, og i utgangspunktet til og med 29. mars. Øras på Romerike skriver på sine nettsider at de begrenser åpningstidene, mens Follo Ren vil begrense antall personer som befinner seg på gjenvinningsstasjonen samtidig.

Norsk forening for farlig avfall (NFFA) sier samtidig i en artikkel på nettstedet Avfallsbransjen at de ønsker en stenging av de ubetjente miljøstasjonene for mottak av farlig avfall, som de mener nå utgjør en risiko, siden det er umulig å kontrollere hva som blir satt der, og ber fylkesmenn og kommuner vedta å stenge disse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer