Ikke selg boligen før visning

Vil kjøper betale to millioner for boligen din i dag, vil han nok også gi det i morgen.

Selv med nye regler selges boliger før visning.  Foto: Colourbox.com
Selv med nye regler selges boliger før visning. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er gjentatt til det kjedsommelige at man som boligkjøper må ha is i magen og ikke la seg rive med i budrunden og by høyere enn man har tenkt - og har råd til. Men det er ikke bare kjøper som bør holde hodet kaldt. Også selgere bør passe seg for å la seg rive med når budene strømmer inn - før visning.

For i kampen om drømmeboligen tar boligkjøpere alle triks i bruk. Og for å unngå en heftig budrunde og omgå 24-timersregelen, tar noen kjøpere direkte kontakt med selger, og legger inn et bud. Dette er stort sett over takst, slik at selger skal føle at han får et tilbud han ikke kan gå glipp av, men den som legger inn et slikt bud har nok sannsynligvis litt å gå på (selv om han ikke annonserer det).

Budet gis direkte til selger, med kort akseptfrist før annonsert visning, og lenge før det megler har lov til å formidle gjennom 24-timersregelen.

Her bør det ringe en varselbjelle.

Dersom noen har lyst til å bruke 2 millioner på en bolig i dag; tror du ikke de har lyst til å betale det samme på mandag? Eller uken etter? Hvor mange er det egentlig som har et vindu på et døgn der de har lyst til å bruke en gitt sum på en bolig?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer