Drueklase tok fyr i Ikea-skål

Ikke sett denne skålen i direkte sollys

Det som ligger oppi kan ta fyr.

BLIR VARMT: Setter du en metallskål av typen Blanda Blank i solsteiken, bør du være forsiktig med hva du legger oppi. Det fikk en fortvilet svenske nylig erfare. Foto: Ikea
BLIR VARMT: Setter du en metallskål av typen Blanda Blank i solsteiken, bør du være forsiktig med hva du legger oppi. Det fikk en fortvilet svenske nylig erfare. Foto: Ikea Vis mer
Publisert

Det er Aftonbladet som bringer historien om svensken Richard Walters, som satt på verandaen i solsteiken. På bordet foran seg stod en skål med druer. Plutselig oppdaget Richard en underlig røyklukt, og det viste seg at det var kvistene i drueklasene som hadde tatt fyr - tilsynelatende helt av seg selv.

- Jeg trodde det var naboen som grillet, men lukten var litt skarpere, sier han til avisen.

Skapte konsentrert varmepunkt

Årsaken til selvantenningen viste seg å være at skålen, modellen Blanda Blank fra Ikea, var laget av rustfritt stål. Takket være den konvekse utformingen, ble det skapt et sterkt konsentrert varmepunkt av solstrålene oppi skålen - nok til at det tok fyr i kvistene.

Skålen finnes også i norske Ikea-varehus, med prislapper fra 19 til 129 kroner.

Walters sier hendelsen har gjort ham betenkt.

– Tenk at du setter skålen i et solfylt vindu, nært gardinene. Da kan du jo tenke deg selv hva som kan skje, sier han til den svenske avisen.

Ikea undersøker

En pressetalsmann fra Ikea i Sverige sier de ikke kjenner til lignende tilfeller, men tar hendelsen på alvor og vil sette i gang undersøkelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer