– Ikke sett møbler mot ytterveggen på soverommet

Det er det samme som å be om å få et muggproblem.

Så ille kan det gå: Her har det utvilket seg muggsopp bak et bilde som har hengt på en yttervegg. Foto: Kai Gustavsen
Så ille kan det gå: Her har det utvilket seg muggsopp bak et bilde som har hengt på en yttervegg. Foto: Kai Gustavsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvordan har du møblert langs ytterveggene dine? Med mindre boligen din er ekstremt godt isolert, bør du være varsom med å møblere tett inntil yttervegger som er kalde.

Ifølge Kai Gustavsen, seniorrådgiver i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) er nemlig slik møblering det samme som å be om å få et muggsopproblem.

– Der kald og varm luft møtes bør det være luftig og god luftsirkulasjon. Ellers vil det dannes kondens, som etter hvert kan utvikle seg til muggsopp, sier Gustavsen til DinSide. Han anbefaler derfor minst 5-10 cm klaring mellom møbler og kalde yttervegger.

Visste du at ... Boligen bør luftes annen hver time?

Møbler med tanke på kalde flater

Dette er spesielt viktig på soverommet.

– Det med å plassere møbler eller henge bilder på kalde yttervegger er spesielt lite smart på soverommet. Der er vi mye, det blir fuktproduksjon, og er det kaldt bak bildet, kan det få uheldige utslag, sier Gustavsen.

Hvor uheldig kan du se illustrert øverst i artikkelen.

Gustavsens råd til DinSides lesere er klart: Finn en vegg som er termisk stabil, det vil si vegger som grenser mot andre rom med ordinær romtemperatur, ikke en yttervegg eller en vegg mot et kaldt rom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.