- Ikke slå den av

Varmepumpa er ypperlig om sommeren hvis du bruker den riktig.

VARMEPUMPE: Ikke slå av varmepumpa av sommeren - den kan sørge for sval og god temperatur innendørs på de varmeste dagene. Foto: Norsk Varmepumpeforening
VARMEPUMPE: Ikke slå av varmepumpa av sommeren - den kan sørge for sval og god temperatur innendørs på de varmeste dagene. Foto: Norsk Varmepumpeforening Vis mer
Publisert

Etter en fuktig aprilmåned og en litt kjølig start på mai, har gradestokken faktisk krøpet seg over 20 varmegrader den siste halvdelen av måneden.

Vi skrev nylig om hva du bør gjøre med varmepumpa etter en lang og kald vinter, som å rengjøre filtrene, men hvordan bør du bruke pumpa nå som det er varmt ute?

Kjøler godt

Det er kanskje ikke alle som vet at varmepumpa også er ypperlig å bruke i sommerhalvåret for å kjøle ned boligen slik at du får det komfortabelt inne på de varmeste dagene.

Einar Gulbrandsen, informasjonsansvarlig i Varmepumpeforeningen, anbefaler at du bruker varmepumpa sammen med solskjerming.

- For å gjøre behovet for kjøling så lite som mulig, er det viktig å bruke solskjerming. Det gjelder enten du har markiser, screens eller andre former for skjerming, forteller han og minner om at du må huske å lukke dører og vinduer når du bruker varmepumpa til kjøling.

- Du kan sammenlikne dette med aircondition i bilen; det er først når vi lukker vinduene at vi merker effekten av kjølingen, påpeker Gulbrandsen. Og skal du kjøle, sjekk at du ikke varmer med andre kilder samtidig: Pass på at panelovner, varmekabler og annet er slått av, sier Gulbrandsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer