- Ikke slipp ham inn!

Nei, han prøver ikke å gi deg et gratis teppe. Han vil rane deg.

Ranere og tyver tar stadig i bruk nye og raffinerte metoder for å få tak på andres verdisaker. Foto: Colourbox.com/Per Ervland
Ranere og tyver tar stadig i bruk nye og raffinerte metoder for å få tak på andres verdisaker. Foto: Colourbox.com/Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Billige skinnjakker, støvsuger til gi-bort-pris eller gratis tepper. Når noe virker for godt til å være sant, så er det gjerne det.

For et par uker siden fikk en eldre kvinne på Frogner en telefon fra en hyggelig og veltalende mann som lurte på hvilket teppe hun hadde lyst på. Da hun ikke skjønte hva han snakket om, fortalte han at han hadde sendt et brev der han fortalte at hun var en av de heldige som hadde blitt plukket ut til å motta et gratis teppe etter et konkursbo.

Siden hun ikke hadde mottatt et brev, sa han at han kunne ringe igjen dagen etter. Som sagt så gjort, men siden hun ikke hadde fått noe brev den dagen heller, tilbød han seg å komme innom for å vise frem. Kort tid senere sto han på døren, og hun slapp ham inn.

Det skulle hun aldri ha gjort. Den hyggelige veltalende mannen truet henne til å gi ham alt hun hadde av verdisaker. Forholdet ble anmeldt, og naboer advart. Heldigvis. Få dager etter fikk nemlig en av naboene akkurat samme telefon.

Sleipe dørselgere: Slik lurer han deg

- Ikke slipp dem inn!

- Det er mange måter å lure seg inn i boliger på. Gratis tepper er bare én av dem, sier fungerende politioverbetjent ved Sentrum Politistasjon i Oslo Kari Rykhus til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer