Ikke slipp inn støvsugerselgeren

De dukker opp uanmeldt, og har som mål å svindle deg.

FALSKE DØRSELGERE: Får du besøk av noen på døra som kommer uanmeldt, bør du si nei takk til det de måtte tilby og ikke slippe dem inn.  Foto: Colourbox.com
FALSKE DØRSELGERE: Får du besøk av noen på døra som kommer uanmeldt, bør du si nei takk til det de måtte tilby og ikke slippe dem inn. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har støvsugerprodusenten Electrolux mottatt en rekke henvendelser fra nordmenn landet over, som har fått falske støvsugerselgere på døra.

Vil du unngå svindel, er det beste du kan gjøre å ikke slippe dem inn.

Kommer ikke fra Electrolux

DinSides dataredaktør Bjørn Eirik Loftås kan bekrefte at denne aktiviteten pågår. Han opplevde selv å få slike støvsugerselgere på døren sist uke.

– To personer med hver sin koffert og skilt på brystet ringte på midt på dagen. De presenterte seg som representanter for Lux Norge, og sa de hadde fått i oppdrag å sjekke hvordan det stod til med støvsugerne ute hos folk, forteller Loftås, som svarte at han ikke var interessert.

– Før jeg rakk å lukke døra, kom det oppfølgerspørsmål om hvilken støvsuger jeg hadde, noe jeg ikke besvarte, forteller Loftås.

Han legger til at det var lett å få inntrykk av at dette dreide seg om service-folk.

Er man ikke like rask med å stenge døra for disse selgerne slik Loftås var, er det ifølge støvsugerprodusenten fort gjort å bli lurt.

Har service på Electrolux

Dørselgerne skal ifølge Electrolux operere i regi av Lux Norge, og skal forsøke å komme seg inn enten for å demonstrere et nytt produkt, eller å reparere det gamle - begge deler til en forholdsvis høy pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer