Vannet i tørketrommelen

Ikke tøm det ut!

Du pleier kanskje alltid å helle ut vannet fra tørketrommelen i sluket? Vel, tenk deg om en gang til - vannet er nemlig veldig smart å ta vare på!

TA VARE PÅ DET: Vannet fra tørketrommelen fyller seg opp etter noen vasker, men neste gang bør du heller helle det over i en bøtte. Foto: Celina Stamper
TA VARE PÅ DET: Vannet fra tørketrommelen fyller seg opp etter noen vasker, men neste gang bør du heller helle det over i en bøtte. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert

Dersom du har en kondenstørketrommel, må du også jevnlig gjøre jobben med å tømme ut vannet fra tanken i toalettet eller sluket.

Men visste du at vannet er ganske smart å ta vare på?

Kondensvannet er nemlig kalk- og mineralfritt.

Men før du føler deg fristet - det skal selvsagt ikke brukes i matlaging eller drikkes.

Ifølge svenske Leva & Bo kan være lurt å helle vannet gjennom et kaffefilter eller en tøybit før bruk, slik at eventuelle spor av parfyme eller mikroskopiske tøyfibre i vannet forsvinner.

Da kan det også være lurt å nevne, dersom du ønsker å bruke vannet, at det helst ikke skal brukes vaskemiddel med parfyme eller tøymykner, slik at det går over i kondensvannet.

Kjerringrådene

Ifølge Leva & Bo er det dog en hel rekke bruksområder til kondensvannet:

Vaskevann

Ettersom vanlig kranvann inneholder kalk som kan gi avleiringer, er kondensvannet smart å bruke. Hell egnet såpe i vannet og vask i vei!

Vann til strykejernet

Visste du at kalk kan samle seg i strykejernet? Derfor er dette tipset supersmart. Hell litt kondensvann i strykejernet for å unngå at strykejernet må avkalkes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer