Koke pasta

Ikke tøm ut pastavannet!

Sannsynligvis gjør du denne tabben hver eneste gang du koker pasta.

PASTA: Vil du smelle sammen en kjapp og lett hverdagsmiddag, er pasta rimelig genialt. Men det er to ting du sannsynligvis gjør feil hver gang du tilbereder pasta. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Vil du smelle sammen en kjapp og lett hverdagsmiddag, er pasta helt genialt. Men det er to ting du sannsynligvis gjør feil hver gang du tilbereder pasta.

Vel bekomme - her skal du få et skikkelig smakfullt tips!

- Kok pasta i stekepannen

Fyll gryta til randen med vann, kok opp og sleng pastaen i gryta. La pastaen koke i vel ti minutter, sile ut alt vannet og legg pastaen på fat med en saus ved siden av.

Enkelt og greit, men helt feil, ifølge kokkene.

Punkt én: du trenger slettes ikke å bruke litervis med vann til å koke pastaen i.

- Dette er ren sløsing og helt unødvendig. Så lenge det er nok vann til at det akkurat dekker pastaen, så kan man koke pastaen, gjerne i en stekepanne!

Det forteller Christopher Sjuve, matredaktør i Dagbladet.

Faktisk bør du bruke så lite vann som mulig, mener han. For bruker du mindre vann, vil dette koke inn og bli til en konsentrert stivelse som kan ta pastaretten til nye høyder.

Bruk pastavann i sausen

Og dette bringer oss over til punkt to: Ikke kvitt deg med alt vannet du har kokt pastaen i. Bruk det heller i selve retten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer