Advarer:

Ikke tørk puter på varmekablene

Skien brann- og feievesen advarer etter at en huseier i Skien opplevde dette.

HULL: Skien-mannen skulle bare tørke hageputene på varmekablene inne. Det kunne ha blitt fatalt. Foto: Skien brann- og feievesen
HULL: Skien-mannen skulle bare tørke hageputene på varmekablene inne. Det kunne ha blitt fatalt. Foto: Skien brann- og feievesen Vis mer
Publisert

Høsten nærmer seg, og mange bruker denne tiden av året til å rydde inn hagemøblene og gjøre klart for den kalde sesongen.

Har de blitt fuktige, kan det selvsagt være fristende å legge dem på et gulv med varmekabler inne, men nå advarer Skien brann- og feievesen nettopp mot det.

I et Facebook-innlegg har de postet bilder av hva som skjedde da en huseier fra Skien gjorde den øvelsen, og resultatet var at både putene og gulvet antente på grunn av overoppheting.

Også gulvet med varmekabler tok skade av putetørkingen. Foto: Skien brann- og feievesen
Også gulvet med varmekabler tok skade av putetørkingen. Foto: Skien brann- og feievesen Vis mer

– Gulv med varmefolie og varmekabler må ha muligheter for varmeavgivelse, skriver brannvesenet i innlegget, og poengterer at det å dekke til varmekabler med isolerende møbler eller tepper kan bidra til overoppheting, som igjen kan føre til husbrann.

Også Elsikkerhetsportalen advarer mot å bruke varmekabler i gulvet til tørking, og sier at det har vært mange branner og tilløp til branner som skyldes tørking blant annet av puter og madrasser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer