Robotgressklipper i minusgrader

Ikke vær for ivrig

Selv om det klør i fingrene etter å komme i gang med hagearbeidet, er det lurt å vente med et par ting.

IKKE GLAD I MINUSGRADER: Du bør vente med å sette ut robotgressklipperen til det er slutt på nattefrosten. Foto: Audun Braastad / NTB
IKKE GLAD I MINUSGRADER: Du bør vente med å sette ut robotgressklipperen til det er slutt på nattefrosten. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er for lengst i gang, og mange klør i fingrene etter å komme i gang med hagearbeidet. Dersom du har trær eller busker i hagen, er det bare å finne fram greinsaksa eller en god sag. Gresset trenger dessuten også litt pleie etter en lang og kald vinter.

Kalking og gjødsling står øverst på gjøremålslista, men flere ønsker også å komme i gang med plenklippen, og setter derfor ut robotgressklipperen i ladehuset sitt. Men det bør du kanskje ikke gjøre.

I flere deler av landet våkner folk fortsatt opp til minusgrader, og er det én ting batteridrevne enheter ikke er så glad i, er det kulde.

Tåler ikke frost

Overfor NRK advarer Lars Inge Håland ved Maskin & Verktøy på Randaberg folk mot å sette ut robotklipperen for tidlig.

– Om de står ute i minusgrader, kan man risikere at batteriene ryker. Da får du et problem som gjør at du må levere klipperen inn på verksted for å fikse det. Batteriene i dag er heller ikke de enkleste å oppdrive, og det er spesielt vanskelig nå med tanke på situasjonen i Europa, forklarer Håland overfor NRK.

Husqvarna, en av de ledende produsentene av robotgressklippere i Norge, bekrefter overfor DinSide at robotgressklippere ikke bør brukes i minusgrader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer