Vask av dunjakke - uten tørketrommel

Ikke vask dem

Har du en dunjakke eller to du skulle hatt vasket etter vinteren, men ikke en tørketrommel? Da bør du tenke deg om to ganger før du vasker selv.

RIST DEN GODT: Disse rådene bør du følge om du skal vaske dunjakka di, men ikke har tørketrommel! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ble dunjakka di skitten i løpet i høsten? Mange kan da velge å ta med jakka til et renseri eller vaske den hjemme med påfølgende tørking i trommel med tennisballer.

Men dersom du ikke har en tørketrommel, og likevel vil prøve deg på vasken, er det et par ting du bør huske på.

– Det blir dessverre ikke et like bra resultat, men man må da riste og fordele dunen jevnlig gjennom hele tørkeprosessen. Hvis man ikke gjør det så forblir dunen i klumper og resultatet blir ujevnt, sier Malin Skaar, leder av Orkla Forbrukerservice, og legger til:

– Man kan også oppleve at dunen tar så lang tid å tørke at det kan bli en ubehagelig lukt av plagget.

Kan den reddes?

– Men hva skjer egentlig om dunjakka er klumpete etter forsøket? Kan den reddes?

– Ja, det er absolutt verdt forsøket. Jeg vil uansett anbefale å prøve å fordele dunen som har klumpet seg før vask nummer to, sier Skaar.

Hos hvitevareprodusenten AEG skriver de:

«Man kan også tørke dette uten tørketrommel, men merk da at dette vil være en tidskrevende og ikke anbefalt handling. Årsaken er da at du må sørge for at dunen er jevnt fordelt, og man må jevnlig riste dunproduktet for å unngå klumpdannelser.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer