- Ikke vask grillen for ofte, sier grillekspert

Her er tipset som vil glede de slappeste av oss.

DETTE ER BRA: La grillen stå med levninger etter middagen, og også over vinteren. Det er beskyttelse for grillristene! Foto: STINE OKKELMO
DETTE ER BRA: La grillen stå med levninger etter middagen, og også over vinteren. Det er beskyttelse for grillristene! Foto: STINE OKKELMO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skitten grill etter vinteren? Da ligger det an til en bra grillopplevelse!

Du vasket vel ikke grillen før du satte den bort i fjor høst? Da har du gjort deg selv en bjørnetjeneste.

Det beste du kan gjøre for grillen din, er faktisk å la den stå møkkete og sauseete med alle mulige matrester vinteren gjennom.

Les også: Ta bobletesten på grillen - og husk å skifte gasslangen!

- Skit i det!

Er grillen full av matrester?

- Skit i det. La det være, da er grillen impregnert i denne tiden, og har bedre motstand mot rustangrep, sier Ninni Broberg, markedssjef i Broil King, til Dinside.

Det beste du gjør for grillen din er ifølge Broberg, å la den stå med matrestene etter den siste middagen på. Dette gjelder både etter sommerens grillmiddager, men også gjennom vinteren.

Når du så skal grille igjen, er det bare å fyre opp grillen og svi av restene.

- Opp med varmen, kjør full guffe på alle brennerne og la det stå i åtte til ti minutter, før du bruker en stålbørste til å gjøre rent med, sier hun.

En til to ganger om året

Ifølge Broberg, trenger du ikke vaske grilen så veldig ofte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer