- Ille at det skal være nødvendig

Legger ut video av seg selv for å få leie bolig.

Siglinde Lunde og kjæresten forsøker å få napp på leiemarkedet, de har lagt ut video. Foto: Faksmilie Boligleie.no
Siglinde Lunde og kjæresten forsøker å få napp på leiemarkedet, de har lagt ut video. Foto: Faksmilie Boligleie.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det funker ofte dårlig å promotere seg selv med bare bilder når man søker leilighet. Bilder sier lite, sier Stein Otto Daatland, markedssjef i Boligleie.no.

Boligleie.no har laget et system for at boligsøkere kan legge ut video av seg selv for at lettere utleierne skal kunne skille klinten fra hveten. Utleiere kan også legge ut video av utleieleiligheten. På den måten kan det bli lettere for begge parter i et leieforhold.

Første par ut

For noen uker siden skrev DinSide om Therese Ljosdahl som hadde med seg CV på boligjakt. Les saken her
Nå er det tydelig at boligsøkere må ty til enda mer effektive virkemidler, som videoannonse, for å få leilighet.

Først ute er et par som søker bolig i Oslo. Barnehageassistent Siglinde Lunde (20) og BI-student Vincent Mabuza (24) la ut videoannonse mandag kveld. På videoen forteller Siglinde om om seg selv og kjæresten.

- Vi synes det kan være en god måte å gi inntrykk av seg selv på. Alle kan skrive at man er sånn og sånn på papir, men da kan folk lettere få det inntrykket, sier Lunde.

Ved siden av videoen har de krysset av hva slags type leilighet de ønsker seg, og at de vil ha oppvaskmaskin, balkong eller terrasse, og at de ikke trenger egen inngang. I tilegg til disse opplysningene informerer de om hvor mye de kan betale i leie, minimumsstørrelse på leiligheten, antall soverom og hvor mye de er villig til å betale i depositum.

- Akkurat nå bor vi i en studentbolig, fordi Vincent studerer. Det er ikke akkurat drømmeleiligheten, det er mye bråk og støy, sier Lunde.

Foreløpig vet ikke Lunde om de har fått noen henvendelser, for de la ut videoannonsen i går kveld.

Som student bør du kjenne noen, eller bo grisgrendt hvis du vil ha det billig. Kom deg ut av sentrum

Det lønner seg ikke å leie

Kan plukke ut en håndfull

- Tjenesten har den fordelen at man kan plukke ut en håndfull som virker ålreite ut i fra videoene, og ha dem på visning, istedetfor å møte 200 mennesker. Verken utleier eller leietaker trenger da å bruke unødvendig tid, sier Daatland fra Boligleie.no.

Få varsel om ledig hybel når som helst og hvor som helst

- Vi gjør dette for å bedre mulighetene til å nå fram i et presset marked, og er første nettsted med videoannonsering for dem som er på boligjakt, sier Daatland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer