Fjerne fettflekker og kalk

Imponerende bra!

Knyte-trikset fjernet det vanskelige smusset på sekunder.

BORT MED KALK: Dette må være verdens enkleste metode for å fjerne tøffe kalkflekker, såperester og annet smuss. Sjekk her! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kalk, såperester, fett og annet smuss kan sitte bom fast rundt springen og sluket i vasken. Og selv om man bruker egnet rengjøringsmiddel er det ikke alltid like lett å få bort alt smusset.

Men rengjøringstrikset vi har testet denne gangen, er superenkelt og virkelig effektivt!

Eddik - et mirakelmiddel

Nok en gang finner vi frem eddiken fra kjøkkenskapet.

Eddik kan brukes til utrolig mye annet i tillegg til matlaging, noe vi har testet flere ganger. Grunnen er at eddiken er desinfiserende, fettoppløsende og fjerner vond lukt, ifølge flere eksperter.

Yngve Stenstrøm, professor i organisk kjemi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) forklarer hvorfor eddiken er så anvendelig:

- Det viktigste ved eddiken kommer fram av det egentlige navnet, eddiksyre - eller etansyre. Vaskemidler er vanligvis svakt basiske og har dermed motsatte egenskaper enn eddik. For mange formål er disse effektive, men for andre, er eddiken absolutt bedre, forteller han.

Og nettopp dette erfarte vi da vi testet knyte-trikset for å få bort smuss rundt kranen og sluket i vasken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.