Imponér med 17. mai-pølsene

Med litt hjelp blir selv den kjedeligste pølse til en fest nasjonaldagen verdig.

TIL GLEDE FOR ALLE BARN: Skal man spise masse pølser, bør de være gode! Det beste og enkleste tilbehøret lager du selv.  Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
TIL GLEDE FOR ALLE BARN: Skal man spise masse pølser, bør de være gode! Det beste og enkleste tilbehøret lager du selv. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. mai er barna så glad i, for da kan de spise så mye iskrem og pølser de bare vil.

Resten av oss, som kanskje ikke synes at pølser er verdens mest spennende mat, har heldigvis stort sett andre ting å sette tennene i, men hva med å gjøre det enkelt, og invitere på pølsefest for små og store?

Med riktig tilbehør kan selv du imponere med selv den trausteste grill- eller wienerpølsen.

Og selv om du kan variere og eksperimentere i det uendelige, er det for mange tre ting alle pølser må ha: sennep, ketsjup og løk.

Har du tid, lager du det selv. Det er ikke vanskelig, og den trauste pølsemiddagen vil bli mye, mye bedre. PÅ GLASS: Tips til deg som lager selv

Lag ketsjupen selv

De siste årene har vi sett endel nye spesialketsjuper på markedet, men da vi testet dem var konklusjonen relativt klar. Vi kunne styre oss, med et par hederlige unntak.

Lager du ketsjupen selv, blir den mye, mye bedre. Det er også ganske så enkelt.

Det viktigste når du skal lage ketsjup, skjer i grønnsaksdisken. Du må ha gode, modne, tomater. Det er ikke som med eplekake eller eplemos, at du kan ta de litt umodne, fargeløse eller slitne eksemplarene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer