Vurderer du platetopp med induksjon?

Induksjon eller keramisk platetopp?

Vi forklarer deg forskjellen.

INDUKSJON ELLER KERAMISK? Platetoppene ser nesten helt like ut, men forskjellene er ganske store. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
INDUKSJON ELLER KERAMISK? Platetoppene ser nesten helt like ut, men forskjellene er ganske store. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Keramiske platetopper og platetopper med induksjon kan se nesten identiske ut, og da er det kanskje lett å tenke at de fungerer så og si likt også. Men det er ikke tilfelle.

Både når det gjelder strømbruk og effekt så er de to veldig forskjellige. Og induksjon er ikke for alle, fordi det krever at elanlegget ditt takler belastningen.

Keramisk topp

Keramiske topper varmes av et varmeelement – gjerne en metallkveil – under en herdet glasskeramikkplate.

Når vi skrur på ovnen, så blir elementet varmet opp til ønsket temperatur, og denne varmen sprer seg til den keramiske overflaten som varmer kjelen eller stekepannen. Dette varmeelementet vil gå av og på under bruk, for å holde korrekt temperatur.

Når vi fjerner kjelen fra platen, vil den keramiske overflaten fortsatt holde den høye temperaturen, og varmeelementet vil gløde rødt under overflaten. Når det skrus av, vil det også bruke litt tid på å kjøle seg ned.

Induksjonstopp

Induksjonstoppen fungerer via magnetisme og en elektrisk spole som ligger under kokeplaten.

Når det går strøm gjennom spolen, danner den et høyfrekvent magnetfelt. Magnetfeltet skaper en elektrisk strøm i bunnen av kjelen, og på grunn av den elektriske motstanden blir metallet i kjelebunnen varmt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer