Ingen holder mål

Du skal ha veldig dårlig plass for å velge en kombinert vaskemaskin og tørketrommel.

Har du plass er vaske- og tørketrommel ved siden av hverandre, slik som her, absolutt å anbefale.  Foto: Colourbox.com
Har du plass er vaske- og tørketrommel ved siden av hverandre, slik som her, absolutt å anbefale. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrapporten har testet syv kombivaskemaskiner, og konklusjonen er klar: Har du plass til å ha både vaskemaskin og tørketrommel, er dette å foretrekke.

Disse hvitevarene varer lengst

Halvgodt reslutat

Å kombinere vaskemaskin og tørketrommel er i utgangspunktet en bra idé. Spesielt for dem med liten plass. Du slipper unna med én maskin, og du slipper også unna å fylle opp rom med klær som tørker.

Men ønsker du å investere i en kombimaskin, må du regne med å fire på kravene til ytelse. Dette gjelder spesielt tørkefunksjonen. Ingen av maskinene fikk mer enn 3,5 av 5 mulige poeng her. En av grunnene er kapasitet. For mens maskinene kan vaske opptil syv kilo tøy - kan den bare tromle halvparten. Så hva er vitsen da? I tillegg bruker de lang tid på å tørke, og flere av dem sliter med å få tørket tøyet helt.

Vaskefunksjonene var gjennomgående bedre, men heller ikke her oppnådde noen av testmaskinene full pott. Allergikere bør også merke at ingen av maskinene skylte særlig bra, og Siemens og Miele fikk nærmest bunnkarakter.

Se alle resultatene fra testen på Forbrukerrådets nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.