Ingen megler – ingen eierskifteforsikring

BOLIG: Skal du selge boligen din selv, nekter de store forsikringsselskapene å gi deg eierskifteforsikring. Deres eierskifteforsikringer selges kun gjennom megler.

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug. Vis mer
Publisert

Vi har tidligere oppfordret våre lesere til å selge boligen selv, for å slippe de skyhøye meglerhonorarene. Vil du lese mer om hvordan du må gå frem for å selge boligen din selv, klikker du her.

Man skulle tro at de som selger boligen sin selv, har like stort behov som alle andre for å gjøre en trygg handel, og skaffe seg eierskifteforsikring. Men det er ikke lett for deg som ikke bruker megler.

Kun ett tilbud

En ringerund til de største forsikringsselskapene viser at de kun selger eierskifteforsikring til meglerhusene. Dermed kan selger tegne forsikring kun hvis han benytter seg av meglertjenester. Mer om Eierskifteforsikring, finner du ut ved å klikke på denne linken: Eierskifteforsikring: Bra for selger, kjipt for kjøper

Den nystartede megleren Adirekta, som tilbyr gratis annonseplass til deg som vil selge selv, har gått gjennom det norske forsikringsmarkedet for å finne et selskap å anbefale til de som selger selv.

- Vi fant bare ett selskap som selger eierskifteforsikring direkte til privatpersoner, og de heter Bygningsgaranti. Det forundrer oss at alle de andre selskapene kun tilbyr slik forsikring gjennom megler, sier Eirik W. Frøylog i Adirekta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer