Glatte ut rukkete skjorte

Ingen strykejern? Disse nødløsningene funker

Men ett triks bør du unngå.

RETTETANG OG HÅRFØNER: Har du en skrukkete skjorte, men mangler strykejern? Ikke fortvil – det finnes løsninger som kan gjøre skjorta glattere. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Ikke alle har strykejern hjemme. En «funfact» fra tekstilforsker ved SIFO, Ingun Grimstad Klepp, er at 20 prosent av oss klarer seg utmerket uten å stryke noe som helst.

De ivrigste strykerne er de over 60 år, og blant dem igjen er det mange som stryker en time eller to i uka, eller to til fire timer i måneden, viser forskningen hennes.

Og så klart; enkelte ganger vil vi gå med plagg som definitivt bør strykes før bruk. Men hvordan løser du dette uten strykejern?

Vi har søkt oss frem til fem tips, testet flere av dem og spurt Kirsi Laitala, seniorforsker ved SIFO, OsloMet :

Hva synes du om dette tipset?

Stryke med rettetang

Har du en rettetang tilgjengelig, er dette et supert verktøy å bruke, mener vi. Du velger om du vil henge plagget opp, legge det på gulvet, bordet eller ha det på deg mens du retter det.

- Rettetang kan brukes, men den må være helt rengjort fra rester av hårprodukter slik at man ikke lager flekker, og være forsiktig med temperaturinnstilling hvis det skal brukes på sarte tekstiler. Rettetang er mest praktisk på små områder som krage og mansjetter, kommenterer Laitala.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.