Ingen TV-signaler - ingen NRK-lisens

Slukkingen av det analoge bakkenettet gir uante konsekvenser.

Ingen TV-signaler - ingen NRK-lisens
Publisert
Sist oppdatert

Selv ser jeg såpass mye på TV at jeg betaler min lisens, om ikke med glede, så i hvert fall uten å klage over regningen. Men at mange er sterke motstandere av NRK-lisensen vet vi godt, sakene om dette temaet har en tendens til kjapt å få høy temperatur i debattfeltet...

Og i dag kom altså nyheten om at det faktisk er mulig å eie en TV uten å måtte betale lisensen, og dette er altså helt nytt: Til nå har nemlig alle TV-eiere måttet betale lisens uavhengig av om vedkommende faktisk har kunnet motta TV-signaler.

Viktig endring

I følge Forbrukerombudet er det slukningen av det gamle analoge bakkenettet som har gjort dette mulig. Hvis du nå ikke har tilgang til TV-signaler, kan du altså bruke TV-en din som en ren data-monitor og se på DVD-filmer, uten at TV-lisens må betales.

Men ikke gled deg for tidlig - for vilkårene er strenge:Du må selv si opp TV-lisensen FØR den nye lisensterminen begynner den 1. juli. Er du en dag eller to for sent ute kan du altså glemme det, og det stopper ikke der heller. Husstanden må også erklære at den ikke kan motta fjernsynssignaler på annen måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer