Innbrenning på Oled-TV: Morten opplevde marerittet

Selv om TVNorge-logoen brant inn i skjermen på Mortens nye Oled-TV til 20.000 kroner, ville ikke LG reparere den. Så tok Dinside saken.

OPPLEVDE MARERITTET: Morten Knutsen opplevde at TVNorge-logoen brant seg fast i sin nye Oled-TV til 20.000 kroner. Foto: PRIVAT
OPPLEVDE MARERITTET: Morten Knutsen opplevde at TVNorge-logoen brant seg fast i sin nye Oled-TV til 20.000 kroner. Foto: PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Innbrenning. Ordet skaper gysninger hos enhver som lot seg lokke til å bruke opp alle feriepengene sine på en 42-tommer plasma-TV på begynnelsen av 2000-tallet.

Innbrenning var nemlig et reelt problem på svært mange av disse tidlige flate TV-ene. Det gjaldt å unngå stillbilder så langt det lot seg gjøre, ellers kunne du risikere at bildet - eller i hvert fall - skyggene, ble hengende igjen når du skiftet kanal. I verste fall for alltid.

Problemet ble ikke akkurat mindre da TV-kanalene fant ut at det var en god idé å vise kanal-logoen som et statisk element øverst på skjermen.

I dag er heldigvis problemet marginalisert, mye takket være nye og bedre TV-teknologier. Eller er det egentlig det?

OLED vs LED: Blir det LG eller Samsung som vinner TV-krigen?

Opplevde Oled-mareritt

Morten Knutsen fikk erfare det motsatte. Den tidligere TV-selgeren omtaler seg selv som plasma-entusiast, og har gjennom årene eid mellom 8 og 10 plasma-TV-er fra Panasonic.

- For meg har plasma alltid vært førstevalget, og jeg ble oppriktig lei meg da produsentene kuttet ut teknologien. Men så kom Oled, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer